Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo szybkie do zrobienia, atrakcyjne i bardzo smaczne ciasto jogurtowe. Możecie je zrobić z Waszymi ulubionymi owocami. Dzisiaj użyłam do niego jabłek. Ułożone w piękną różyczkę, sprawiają, ze ciasto wygląda wyjątkowo pięknie.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4275
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34273
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1934
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113684
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4275
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34273
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1934
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113684
Składniki
Do miski wrzucić jajka i rozetrzeć je z cukrami na puszysta masę. Do utartych jajek dodać kolejno: szczyptę soli, jogurt i rozpuszczone masło. Całość dobrze wymieszać.
Na koniec do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie dobrze wymieszać, do polaczenia składników. Dno formy, o średnicy 24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia i wlać do niej ciasto. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C. Grzanie góra – dół.
Jabłka umyć, przekroić na pół i wyciąć z nich gniazda nasienne. Następnie każdą polówkę pokroić w plasterki. Patrz film. Plasterki jabłek ułożyć na wierzchu ciasta, tworząc z nich jabłkową różyczkę. Jabłka delikatnie wcisnąć w ciasto, ale nie do samego dna.
Piec do suchego patyczka około godziny. Gotowe ciasto wyjąc z formy, wystudzić na kratce i schłodzone posypać cukrem pudrem wymieszanym z odrobiną cynamonu. Smacznego!