Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo szybkie do zrobienia, atrakcyjne i bardzo smaczne ciasto jogurtowe. Możecie je zrobić z Waszymi ulubionymi owocami. Dzisiaj użyłam do niego jabłek. Ułożone w piękną różyczkę, sprawiają, ze ciasto wygląda wyjątkowo pięknie.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1406
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 304
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1031
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1406
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 304
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1031
Składniki
Do miski wrzucić jajka i rozetrzeć je z cukrami na puszysta masę. Do utartych jajek dodać kolejno: szczyptę soli, jogurt i rozpuszczone masło. Całość dobrze wymieszać.
Na koniec do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie dobrze wymieszać, do polaczenia składników. Dno formy, o średnicy 24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia i wlać do niej ciasto. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C. Grzanie góra – dół.
Jabłka umyć, przekroić na pół i wyciąć z nich gniazda nasienne. Następnie każdą polówkę pokroić w plasterki. Patrz film. Plasterki jabłek ułożyć na wierzchu ciasta, tworząc z nich jabłkową różyczkę. Jabłka delikatnie wcisnąć w ciasto, ale nie do samego dna.
Piec do suchego patyczka około godziny. Gotowe ciasto wyjąc z formy, wystudzić na kratce i schłodzone posypać cukrem pudrem wymieszanym z odrobiną cynamonu. Smacznego!