Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy świeżych owoców nam zabraknie, możemy użyć powideł
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11835
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 106
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8456
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155298
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1152
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11835
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 106
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8456
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155298
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1152
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Białka ubijamy na sztywną pianę. Mieszamy na gładką masę z żółtkami, cukrem, olejem, jogurtem. Na koniec dodajemy mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia. Możemy użyć miksera na wolnych obrotach. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach ok. 25 x 35 cm, lub do tortownicy o średnicy około 26 cm. Na ciasto wykładamy kleksy powideł śliwkowych. Wstawić do piekarnika i piec przez około 45 minut. Sprawdzić patyczkiem przed wyciągnięciem z piekarnika. Długość pieczenia zawsze zależy od dobranej formy.