Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-05-2020
Sprawdzony przepis na Ciasto jogurtowe z truskawkami. Ciasto jogurtowe jest na mojej liście ulubionych i szybkich ciast letnich. Polecam :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15039
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45028
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 682
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 805
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15039
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45028
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 682
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 805
Składniki
Wszystkie skłaniki wyjmujemy wcześniej z lodówki, aby się ogrzały. Powinny mieć temperaturę pokojową.
Przygotowujemy kruszonkę: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy pokrojone masło i cukier. Składniki rozcieramy palcami aż powstanie kruszonka. Kruszonkę wkładamy do zamrażalnika.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Dno foremki 25/21cm wykładamy papierem do pieczenia.
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski, dokładnie mieszamy. W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ubijanie powinno trwać kilka minut. Dodajemy jogurt, roztopione masło i mąkę, krótko miksujemy na wolnych obrotach.
Ciasto przekładamy do foremki, na wierzchu układamy truskawki, posypujemy kruszonką.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 40 minut, do suchego patyczka. U mnie piekarnik ustawiony góra+dół, bez termoobiegu. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)