Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10994
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6302
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13261
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5025
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10994
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6302
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13261
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5025
Składniki
Ciasteczka rozgniatam, mieszam z mielonymi migdałami i rozpuszczonym masłem. Masę wykładam na dno blachy i ugniatam. Wstawiam do lodówki do stężenia.
Jogurt mieszam z cukrem pudrem lub krótko miksuję. Żelatynę rozpuszczam w 1/2 szklanki gorącej wody. Lekko przestudzoną wlewam do jogurtu.
Na stężałym spodzie rozkładam winogrona. Zalewam masą jogurtową i wstawiam do lodówki do stężenia.