Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i lekkie ciasto.
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2426
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2426
Składniki
Ciasteczka rozgniatam, mieszam z mielonymi migdałami i rozpuszczonym masłem. Masę wykładam na dno blachy i ugniatam. Wstawiam do lodówki do stężenia.
Jogurt mieszam z cukrem pudrem lub krótko miksuję. Żelatynę rozpuszczam w 1/2 szklanki gorącej wody. Lekko przestudzoną wlewam do jogurtu.
Na stężałym spodzie rozkładam winogrona. Zalewam masą jogurtową i wstawiam do lodówki do stężenia.