Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasto bez użycia miksera.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 253
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 253
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Składniki
Tortownica 20 cm. Ciasto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Łyżką dobrze roztrzepać jajka z oboma cukrami, potem dodać mleko,wymieszać. Do masy jajecznej dosypać mąkę, wszystko dobrze wymieszać łyżką. Na koniec wlać olej, mieszać do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tortownicy.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Masa serowa. Serek waniliowy mieszamy łyżką z resztą składników na jednolitą masę i przekładamy na środek kakaowego ciasta. Pieczemy w 180 C przez około 55-60 minut. Po przestudzeniu ciasto możemy polukrować. Ciasto nie jest zbyt słodkie i jak ktoś nie lubi lukru to ciepłe ciasto można posypać cukrem pudrem.