Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasto bez użycia miksera.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1836
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1595
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2073
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1836
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1595
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2073
Składniki
Tortownica 20 cm. Ciasto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Łyżką dobrze roztrzepać jajka z oboma cukrami, potem dodać mleko,wymieszać. Do masy jajecznej dosypać mąkę, wszystko dobrze wymieszać łyżką. Na koniec wlać olej, mieszać do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tortownicy.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Masa serowa. Serek waniliowy mieszamy łyżką z resztą składników na jednolitą masę i przekładamy na środek kakaowego ciasta. Pieczemy w 180 C przez około 55-60 minut. Po przestudzeniu ciasto możemy polukrować. Ciasto nie jest zbyt słodkie i jak ktoś nie lubi lukru to ciepłe ciasto można posypać cukrem pudrem.