Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z biszkoptem , serkiem mascarpone i polewą toffi.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę dodać cukier i ubijać aż cukier się roztopi.Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i łyżką octu aż podwoi swoją objętość. Oba składniki wymieszać razem z mąką. Tortownicę posmarować masłem i bułką tartą.Wlać masę do tortownicy wyrównać, wstawić do piekarnika w temperaturze 180 stopni cencjusza na około 40 minut.
Biała masa : Serek mascarpone połączyć ze śmietaną z 3 lub 4 łyzkami cukru i wszystko wymieszać mikserem dodając większa pół zimnej i rozcieńczonej z wodą żelatyną.Wymieszać mikserem.
Upieczony biszkopt przeciąć wzdłuż. Spód biszkopta nasączyć z woda z cukrem waniliowym wyłożyć gotową masę przykryć drugim biszkoptem. Karmel: Mleko zagotować w puszce 2 godziny i 15 minut. Gorący karmel wylać na górę biszkoptu.