Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie musicie wypróbować, ciasto jest pyszne samo rozpływa się w ustach.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 55
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6808
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 251
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 191
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 454
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 55
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6808
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 251
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 191
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 454
Składniki
1. Trzy szklanki mleka gotujemy a w połowie szklanki rozrabiamy budyń z cukrem, następnie wlewamy do gotującego mleka, wsypujemy galaretki i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. 2. Margarynę ucieramy mikserem dodając stopniowo wystudzony budyń.
3. Na dnie Tortownicy układamy namoczone w mleku herbatniki.
4. Ciastka smarujemy cienko masą krówkową i wykładamy połowę masy budyniowej.
5. Na masie układamy pokrojone w plasterki banany i przykrywamy pozostałą masą budyniową.
6. Układamy ponowie herbatniki namoczone w mleku.
7. Śmietany ubijamy mikserem, dodajemy pozostała masę kajmakową i żelatynę rozrobioną w małej ilości wody.
8. Masę wykładamy na ciastka i posypujemy pokruszonymi orzechami. 9. Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny.
10. Smacznego.