Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie musicie wypróbować, ciasto jest pyszne samo rozpływa się w ustach.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 49
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4186
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8631
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 49
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4186
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8631
Składniki
1. Trzy szklanki mleka gotujemy a w połowie szklanki rozrabiamy budyń z cukrem, następnie wlewamy do gotującego mleka, wsypujemy galaretki i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. 2. Margarynę ucieramy mikserem dodając stopniowo wystudzony budyń.
3. Na dnie Tortownicy układamy namoczone w mleku herbatniki.
4. Ciastka smarujemy cienko masą krówkową i wykładamy połowę masy budyniowej.
5. Na masie układamy pokrojone w plasterki banany i przykrywamy pozostałą masą budyniową.
6. Układamy ponowie herbatniki namoczone w mleku.
7. Śmietany ubijamy mikserem, dodajemy pozostała masę kajmakową i żelatynę rozrobioną w małej ilości wody.
8. Masę wykładamy na ciastka i posypujemy pokruszonymi orzechami. 9. Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny.
10. Smacznego.