Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4982
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13472
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5854
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7564
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4982
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13472
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5854
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7564
Składniki
Białka z cukrem ubić, połączyć z żółtkami . Wsypać mąkę z proszkiem-wymieszać. Wylać ciasto do natłuszczonej formy (25x40cm) i piec ok 40 min w 180 st.
Pianka kawowa: Mleko zagotować z kawą cappuccino, ostudzić. Wsypać bitą śmietanę, zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody, ostudzić, dodać do masy.
Pianka śmietankowa: Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, ostudzoną wstawić do lodówki by lekko stężała. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Tężejącą galaretkę wymieszać ze śmietaną.
Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż. Jeden płat ciasta posmarować Nutellą. Wyłożyć piankę kawową. wstawić do lodówki do stężenia.
Przykryć drugim płatem ciasta. Wyłożyć piankę śmietankową, posypać czekoladą- schłodzić.
Smacznego!