Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego dla diabetyków i insulinoopornych. Pyszny przekładaniec bez cukru i węglowodanów.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 884
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 814
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 281
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 884
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 814
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 281
Składniki
Czekolada: Najpierw czekolada... kruszysz i razem z masłem rozpuszczasz w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Zostaw do ostudzenia. Troszkę zgęstnieje. Potrzebujemy 2 miseczki takiej mieszanki na 2 blaty ciasta.
Ciasto: Zaczynamy od oddzielenia jajek... białka ubij na sztywno, jeżeli chcesz posłodzić to jest ten moment, pomału wsypuj słodzik do ubijanych białek. Jak już masz ubite dodawaj po jednym żółtku, następnie ostudzona czekolada... I do blaszki wyłożonej papierem. Najpierw delikatnie smaruję blaszkę odrobiną masła lub margaryny wtedy papier lepiej się trzyma. do piekarnika na 180 stopni na 30 minut. Potrzebujesz 2 blaty takiego ciasta.
Krem: Serek mascarpone przełóż do miski miksera i ubijaj, stopniowo dodając śmietankę.
Reszta: Na ostudzony blat ciasta wyłóż dżem, rozsmaruj. Potem dodaj krem i też rozsmaruj a na górę drugi blat ciasta. Możesz polać czekoladą. Do lodówki najlepiej na noc żeby dobrze się schłodziło. Smacznego