Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego dla diabetyków i insulinoopornych. Pyszny przekładaniec bez cukru i węglowodanów.
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 195
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 106
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 229
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2181
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 82
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 195
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 106
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 229
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2181
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 82
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 49
Składniki
Czekolada: Najpierw czekolada... kruszysz i razem z masłem rozpuszczasz w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Zostaw do ostudzenia. Troszkę zgęstnieje. Potrzebujemy 2 miseczki takiej mieszanki na 2 blaty ciasta.
Ciasto: Zaczynamy od oddzielenia jajek... białka ubij na sztywno, jeżeli chcesz posłodzić to jest ten moment, pomału wsypuj słodzik do ubijanych białek. Jak już masz ubite dodawaj po jednym żółtku, następnie ostudzona czekolada... I do blaszki wyłożonej papierem. Najpierw delikatnie smaruję blaszkę odrobiną masła lub margaryny wtedy papier lepiej się trzyma. do piekarnika na 180 stopni na 30 minut. Potrzebujesz 2 blaty takiego ciasta.
Krem: Serek mascarpone przełóż do miski miksera i ubijaj, stopniowo dodając śmietankę.
Reszta: Na ostudzony blat ciasta wyłóż dżem, rozsmaruj. Potem dodaj krem i też rozsmaruj a na górę drugi blat ciasta. Możesz polać czekoladą. Do lodówki najlepiej na noc żeby dobrze się schłodziło. Smacznego