Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które przygotowałam jest bardzo proste i smaczne. Nie wymaga dużo przygotowania. Możemy je przygotować z dziećmi. Są to herbatniki przełożone dwoma kremami. Ciasto doskonale smakuje następnego dnia.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 282
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 347
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 744
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 282
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 347
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 744
Składniki
Krem waniliowy: 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałych 150 ml rozpuszczamy żółtka i budynie. Mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy do momentu powstania gęstego budyniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy zimny budyń. Krem śmietankowy: Zimną śmietanę ubijam na gęstą masę. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Na dnie kwadratowej formy do pieczenia układam pierwszą warstwę herbatników. Wykładam kremem waniliowym. Układam drugą warstwę herbatników. Wykładam krem śmietankowy. Układam trzecią warstwę herbatników. Chłodzę w lodówce przez całą noc. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Dekoruję ciasto.