Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne ciasto z wykorzystaniem białek.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164808
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164808
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę keksówkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą.
Margarynę rozpuścić i ostudzić.
Mąkę, wiórki, cukier, kakao i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać ostudzoną margarynę.
Białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie do ciasta.
Ciasto przełożyć do formy i piec ok. 50 minut. Po ostudzeniu polać polewą czekoladową.