Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne ciasto z wykorzystaniem białek.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 300
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 207
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 300
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 289
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę keksówkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą.
Margarynę rozpuścić i ostudzić.
Mąkę, wiórki, cukier, kakao i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać ostudzoną margarynę.
Białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie do ciasta.
Ciasto przełożyć do formy i piec ok. 50 minut. Po ostudzeniu polać polewą czekoladową.