Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny przekładaniec orzechowo-biszkoptowy przekładany kremem z masy krówkowej
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 188
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 67
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 188
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 67
Składniki
BISZKOPT:Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier a następnie resztę składników. Wylewamy na formę wyłożoną pergaminem. Pieczemy 20 min. w 180 stopniach.
CIASTO ORZECHOWE: Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie za pomocą łyżki łączymy z resztą składników. Rozkładamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Pieczemy 20 min.
KREM KRÓWKOWY:Margarynę ucieramy, dodajemy po trochu masę krówkową, ucieramy na jednolitą masę dodając spirytus dla podkreślenia smaku.
POLEWA KAKAOWA:Rozpuszczamy margarynę z mlekiem, dodajemy kakao i cukier, mieszamy do rozpuszczenia składników
POSYPKA ORZECHOWA: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy posiekane orzechy i cukier – podsmażamy na patelni na złoty kolor, mieszamy z miodem.
WYKONANIE CIASTA: Ciasto orzechowe nasączamy, smarujemy dżemem a następnie kremem krówkowych, nakładamy biszkopt nasączony herbatą, polewamy polewą, posypujemy orzechami.