Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 46
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 64
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2754
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 229
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 165
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 46
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 64
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2754
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 229
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 165
Składniki
Zagnieć ciasto, a potem podziel je na 2 części. Połowę ciasta rozwałkuj i wylep nim blachę. Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. i piecz 10 minut. W ten sam sposób postąp z drugą częścią ciasta.
Przygotuj budynie. Ucieraj masło, dodając stopniowo budyń po łyżce. Ubij na sztywno kremówkę. Dodawaj ją do masy budyniowej, mieszając. Masę krówkową podgrzej i zmiksuj.
Na jednym placku ciasta rozsmaruj masę budyniową, a na drugim placku masę krówkową. Placek z masą budyniową przykryj plackiem z polewą krówkową. Ciasto włóż do lodówki i chłódź kilka godzin.