Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w wykonaniu, zawsze się udaje.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 236
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 236
Składniki
Wszystkie składniki ciasta zagnieść i podzielić na dwie części, jedną część większą. Włożyć na godzinę do zamrażalnika. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Większą część ciasta zetrzeć na blachę na tarce o dużych oczkach. Śliwki umyć, pokroić na połówki, wyjąć pestki i ułożyć na cieście.
Ubić pianę z białek na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać. Pod koniec ubijania dodać kisiel i wymieszać. Pianę wyłożyć na śliwki.
Pozostałe ciasto zetrzeć na tarce i wyłożyć na pianę.
Piec w temperaturze 160 stopni około godziny aż ciasto odskoczy od blachy lub do tzw. suchego patyczka.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.