Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w wykonaniu, zawsze się udaje.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 648
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4426
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1709
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285893
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 648
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4426
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1709
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285893
Składniki
Wszystkie składniki ciasta zagnieść i podzielić na dwie części, jedną część większą. Włożyć na godzinę do zamrażalnika. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Większą część ciasta zetrzeć na blachę na tarce o dużych oczkach. Śliwki umyć, pokroić na połówki, wyjąć pestki i ułożyć na cieście.
Ubić pianę z białek na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać. Pod koniec ubijania dodać kisiel i wymieszać. Pianę wyłożyć na śliwki.
Pozostałe ciasto zetrzeć na tarce i wyłożyć na pianę.
Piec w temperaturze 160 stopni około godziny aż ciasto odskoczy od blachy lub do tzw. suchego patyczka.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.