Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezmiernie miękkie, kruche i delikatne. Jest to biszkopt na mące kukurydzianej z dodatkiem cynamonu. Jabłka dodają trochę wilgoci, orzechy chrupkości. Gorąco polecam.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Całe jajka utrzeć z oboma rodzajami cukru do białości. Nie dodajemy proszku więc tę czynność trzeba zrobić dokładnie. Potem mąkę delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Prostokątną blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać mąką kukurydzianą. Wyłożyć ciasto do blaszki. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na 8 części. Ciasto posypać kakaem, cząstki jabłek rozłożyć wzdłuż blaszki i docisnąć. Wierz posypać lekko posiekanymi orzechami. Ciasto piec ok. 30 minut w 160-180 C.