Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza wersja ciasta z jabłkami. Wystarczy zmieszać wszystkie składniki, wylać do foremki, upiec i gotowe.
Forma do pieczenia z kominem - 22 cm
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4494
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34310
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2021
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113714
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4494
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34310
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2021
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113714
Składniki
Jabłka umyj, osusz i obierz. Przekrój na pół, a każdą z połówek potnij na grubsze plastry.
Jajka ubij wraz z cukrem, gdy zwiększą swoją objętość dodaj olej, jogurt, pastę waniliową i miksuj jeszcze przez chwilę. Następnie wsyp przesianą wraz z proszkiem do pieczenia mąkę i za pomocą sylikonowej szpatułki delikatnie wszystko ze sobą wymieszaj.
Do natłuszczonej foremki wlej 2/3 ciasta, wyłóż jabłka i zalej resztą ciasta.
Piecz w 180 stopniach przez około 50 min.