Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza wersja ciasta z jabłkami. Wystarczy zmieszać wszystkie składniki, wylać do foremki, upiec i gotowe.
Forma do pieczenia z kominem - 22 cm
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 100
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 100
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4559
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 175
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 117
Składniki
Jabłka umyj, osusz i obierz. Przekrój na pół, a każdą z połówek potnij na grubsze plastry.
Jajka ubij wraz z cukrem, gdy zwiększą swoją objętość dodaj olej, jogurt, pastę waniliową i miksuj jeszcze przez chwilę. Następnie wsyp przesianą wraz z proszkiem do pieczenia mąkę i za pomocą sylikonowej szpatułki delikatnie wszystko ze sobą wymieszaj.
Do natłuszczonej foremki wlej 2/3 ciasta, wyłóż jabłka i zalej resztą ciasta.
Piecz w 180 stopniach przez około 50 min.