Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza wersja ciasta z jabłkami. Wystarczy zmieszać wszystkie składniki, wylać do foremki, upiec i gotowe.
Forma do pieczenia z kominem - 22 cm
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 191
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 159
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2427
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7401
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 191
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 159
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2427
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7401
Składniki
Jabłka umyj, osusz i obierz. Przekrój na pół, a każdą z połówek potnij na grubsze plastry.
Jajka ubij wraz z cukrem, gdy zwiększą swoją objętość dodaj olej, jogurt, pastę waniliową i miksuj jeszcze przez chwilę. Następnie wsyp przesianą wraz z proszkiem do pieczenia mąkę i za pomocą sylikonowej szpatułki delikatnie wszystko ze sobą wymieszaj.
Do natłuszczonej foremki wlej 2/3 ciasta, wyłóż jabłka i zalej resztą ciasta.
Piecz w 180 stopniach przez około 50 min.