Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, ubijając dodać olej, na koniec mąkę z proszkiem. Po upieczeniu i ostygnięciu przekroić biszkopt na dwa placki
Placek makowy:Dodajemy masło + cukier + żółtka + utarty mak i mąkę z proszkiem . Ubić na sztywno białka i wymieszać delikatnie z masą makową, upiec placek.
Biszkopt przekroić na pół i nasączyć go wodą z cytryną. na biszkopt nałożyć 1/3 śmietany, na to nakładamy placek makowy. Znowu 1/3 śmietany nakładamy. Drugą część biszkoptu nasączamy i na górę nakładamy pozostałą część śmietany. Na sam koniec polewamy czekoladą.