Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto makowo-kokosowe"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13652
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15110
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6200
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13652
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15110
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6200
Składniki
Jajka ubijam z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Wsypuję obie mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewam do tortownicy wyłożonej papierem. Piekę ok. 13-15 min w 180°C.
Mleko, masło i cukier podgrzewam do rozpuszczenia. Dodaję mak, dżem, bakalie, olejek migdałowy. Podgrzewam chwilę i wykładam na biszkopt.
Mleko, masło, oba cukry podgrzewam, wsypuję wiórki kokosowe. Podgrzewam, aż kokos wchłonie mleko. Przestudzoną masę wykładam na masę makową. Posypuję tartą czekoladą.Źródło: Kobieta i życie