Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16864
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23981
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16864
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23981
Składniki
Do mięsa mielonego dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulkę oraz bułkę kajzerkę wcześniej namoczoną w wodzie i odcisniętą. Dodać jajko, koncentrat pomidorowy, saszetkę szuszonych pomidorów, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Masa powinna być luźna. Jeśli jest zbyt rzadka dodać bułki tartej, jeśli zbyt twarda dodać wody. Podzielić na porcje. Każdą porcję spłaszczać na dłoni i układać kulkę mozzarelli. Zalepiać. Formować kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym po obu stronach na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Ciepłe kotlety podawać do obiadu z ziemniaczkami i surówką. Smacznego.