Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 350
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 500
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1051
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1444
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 350
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 500
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1051
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1444
Składniki
Do mięsa mielonego dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulkę oraz bułkę kajzerkę wcześniej namoczoną w wodzie i odcisniętą. Dodać jajko, koncentrat pomidorowy, saszetkę szuszonych pomidorów, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Masa powinna być luźna. Jeśli jest zbyt rzadka dodać bułki tartej, jeśli zbyt twarda dodać wody. Podzielić na porcje. Każdą porcję spłaszczać na dłoni i układać kulkę mozzarelli. Zalepiać. Formować kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym po obu stronach na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Ciepłe kotlety podawać do obiadu z ziemniaczkami i surówką. Smacznego.