Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45682
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23150
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1469
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45682
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23150
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1469
Składniki
Do mięsa mielonego dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulkę oraz bułkę kajzerkę wcześniej namoczoną w wodzie i odcisniętą. Dodać jajko, koncentrat pomidorowy, saszetkę szuszonych pomidorów, pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Masa powinna być luźna. Jeśli jest zbyt rzadka dodać bułki tartej, jeśli zbyt twarda dodać wody. Podzielić na porcje. Każdą porcję spłaszczać na dłoni i układać kulkę mozzarelli. Zalepiać. Formować kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym po obu stronach na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Ciepłe kotlety podawać do obiadu z ziemniaczkami i surówką. Smacznego.