Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki .Oddzielić żółtka od białek,żółtka zmiksować z połową cukru i serem,dodać kwaśną śmietanę ,budyń i mak.Białka ubić z pozostałym cukrem i wymieszać delikatnie z masą serową.Kruche ciasto wyciągnąć z lodóki rozwałkować i wyłożyć nim dno tortownicy na to masę serowo-makową a na górę układać wiśnie wciskając je palcem do środka ale zostawiając ich czubki na wierzchu i piec w 175 stopniach ok. godzinki.Wystudzone polać czekoladą.Życzę smacznego
Piekłam do ciasto pierwszy raz i osobiście następnym razem dam mniej maku niż w przepisie tak ok. 15 dag.żeby było bardziej czuć ser.