Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki .Oddzielić żółtka od białek,żółtka zmiksować z połową cukru i serem,dodać kwaśną śmietanę ,budyń i mak.Białka ubić z pozostałym cukrem i wymieszać delikatnie z masą serową.Kruche ciasto wyciągnąć z lodóki rozwałkować i wyłożyć nim dno tortownicy na to masę serowo-makową a na górę układać wiśnie wciskając je palcem do środka ale zostawiając ich czubki na wierzchu i piec w 175 stopniach ok. godzinki.Wystudzone polać czekoladą.Życzę smacznego
Piekłam do ciasto pierwszy raz i osobiście następnym razem dam mniej maku niż w przepisie tak ok. 15 dag.żeby było bardziej czuć ser.