Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Mandarynki i pomarańcze dobrze umyć, wrzucić do garnka i gotować do miękkości.
Jedną pomarańczę wyciągnąć gdy będzie niezbyt miękka. Resztę owoców gotować dalej.
Gdy będą bardzo miękkie wyciągnąc z wody, zmiksować całość (ze skórkami), po ostygnięciu wymieszać z innymi składmikami.
Całą masę przelewamy do posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tortownicy. Pieczemy 1 godz. w 200 st. Po ostygnięciu na wierzch kładę plastry jednej z gotowanych pomarańczy (tę którą pierwszą wyjęłam z garnka) i zalewam lekko stężałą galaretlą pomaraczową.
Inna wersja to polać wierzch roztopiona czekoladą. Ciasto iście wigilijne. Smacznego.