Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, aromatyczne, z dużą ilością orzechów i kremem z serka mascarpone
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2131
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9729
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3424
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6829
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2131
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9729
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3424
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6829
Składniki
W misce połączyć suche składniki ciasta, dodać jajka i olej, dokładnie wymieszać. Następnie dodać marchewkę i orzechy, ponownie wymieszać.
Formę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Piec 40-50 minut w temperaturze 175 stopni. Wystudzić.
Do serka mascarpone stopniowo dodawać mleko skondensowane do uzyskania gładkiej masy.
Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty, przełożyć kremem. Wierzch ciasta można dodatkowo posypać cukrem pudrem.