Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste ciasto marchewkowe idealne na Wielkanoc.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 278
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 328
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 52
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 62
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 278
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 328
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 52
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 62
Składniki
Jajka ucieramy razem z solą i cukrem na puszystą masę. dodajemy olej, cynamon, startą marchewkę wymieszaną z sokiem z cytryny. Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. krótko mieszamy do połączenia się składników. Masę przelewamy do formy wielkości 24cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 175 stopni, funkcja góra-dół przez ok.50 - 60min.
Upieczone i całkowicie wystudzone ciasto wyciagamy z formy i kroimy na dwa równe blaty. śmietankę kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy serek i krótko miksujemy. Pierwszy blat ciasta kładziemy na talerzu, zakładamy rant cukierniczy bądz formę. 3 duże łyżki kremu wykładamy na ciasto, równo rozprowadzamy, kładziemy drugi blat ciasta i wkładamy na chwilę do lodówki. Schłodzone ciasto wyjmujemy z formy i smarujemy boki oraz górę resztą kremu. Jako dekorację tworzymy rozety z kremu i dekorujemy marchewkami z marcepanu.