Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29282
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2360
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 147
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18650
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 700
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29282
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2360
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 147
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18650
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 700
Składniki
Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Jajka ubić przez kilka minut z odrobiną soli. Dodawać partiami cukier cały czas miksując. Kolejno wlewamy powoli olej. Dodajemy cynamon. Koniec dodajemy mąkę wymieszaną z sodą. Mikser odkładamy. Dodajemy marchew oraz orzechy. Całość mieszamy łyżką. Przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy ( moja 24 cm) lub do keksówki. Wkładamy do nagrzanego piekarnik do temperatury 180 stopni i pieczemy ok 50-60 minut lub do tzw.. suchego patyczka. Gotowy polukrować przełożyć kremem lub posypać pudrem Smacznego!