Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 261
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 52
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 261
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 52
Składniki
Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Jajka ubić przez kilka minut z odrobiną soli. Dodawać partiami cukier cały czas miksując. Kolejno wlewamy powoli olej. Dodajemy cynamon. Koniec dodajemy mąkę wymieszaną z sodą. Mikser odkładamy. Dodajemy marchew oraz orzechy. Całość mieszamy łyżką. Przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy ( moja 24 cm) lub do keksówki. Wkładamy do nagrzanego piekarnik do temperatury 180 stopni i pieczemy ok 50-60 minut lub do tzw.. suchego patyczka. Gotowy polukrować przełożyć kremem lub posypać pudrem Smacznego!