Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto świetnie się będzie nadawało na świąteczny stół.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Składniki
Marchewkę trzemy na tarce o drobnych oczkach. Orzechy włoskie kroimy na małe kawałki.
Piekarnik nastawiamy na 180°C.
Jajka ubijamy mikserem z cukrem. Zaczynamy powoli dolewać olej Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą.
Ciasto powinno być gęste. Dodajemy cynamon. Na końcu wsypujemy odciśniętą marchewkę i orzechy, mieszamy ostatni raz.
Wlewamy ciasto i pieczemy je ok. 45-55 min. sprawdzać patyczkiem czy już jest upieczone Blaszka 25x30cm
Polewa: Serek ucieramy za pomocą miksera z cukrem pudrem. Masą smarujemy wierzch ciasta i schładzamy w lodówce