Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto marchewkowe pole"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27986
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27986
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Marchewki obierz, zetrzyj na tarce. Jajka i olej zmiksuj. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przyprawą, sodą i cukrem.
Dodawaj porcje mąki, miksując. Dodaj marchew, orzechy, wymieszaj. Masę przełóż do natłuszczonej tortownicy, piecz 40 minut w temp. 180°C.
Śmietanę ubij z cukrem. Galaretki rozpuść. Tężejącą galaretkę dodaj do ubitej śmietany, ubijaj. Ciasto przekrój w poprzek, posmaruj placki i wierzch kremem. Udekoruj.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień