Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest tak pyszne, że nie można się od niego oderwać :)
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15039
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1219
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1342
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 216
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15039
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1219
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1342
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 216
Składniki
W pierwszym etapie należy przygotować składniki, czyli marchew utrzeć na tarce na małych oczkach i odcisnąć z nadmiaru soku. Mąkę przesiać do miski i wymieszać z cynamonem i proszkiem do pieczenia.
Następnie rozdrobnione migdały lub orzechy wymieszać z rozdrobnionymi bananami, dodać cukier,sól,jajka i całość zmiksować na jednolitą konsystencję.Masę połączyć z mąką i olejem ( na przemiennie dodając) cały czas ucierając. Na końcu dodać marchew i delikatnie wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej formy piec w piekarnik nagrzanym do temperatury 180*C przez ok 50 minut.
Po upieczeniu wystudzić ciasto i wedle swoich upodobań udekorować cukrem pudrem lub lukrem ...Smacznego :)