Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest tak pyszne, że nie można się od niego oderwać :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1134
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1134
Składniki
W pierwszym etapie należy przygotować składniki, czyli marchew utrzeć na tarce na małych oczkach i odcisnąć z nadmiaru soku. Mąkę przesiać do miski i wymieszać z cynamonem i proszkiem do pieczenia.
Następnie rozdrobnione migdały lub orzechy wymieszać z rozdrobnionymi bananami, dodać cukier,sól,jajka i całość zmiksować na jednolitą konsystencję.Masę połączyć z mąką i olejem ( na przemiennie dodając) cały czas ucierając. Na końcu dodać marchew i delikatnie wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej formy piec w piekarnik nagrzanym do temperatury 180*C przez ok 50 minut.
Po upieczeniu wystudzić ciasto i wedle swoich upodobań udekorować cukrem pudrem lub lukrem ...Smacznego :)