Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste danie z nutellą.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1271
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 462
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3434
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1030
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1271
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 462
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3434
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1030
Składniki
Masło razem z cukrem miksujemy na jasną i puszysta masę. Następnie dodajemy po jednym jajku oraz wanilię, cały czas miksując. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, solą i dodajemy do powstałej wcześniej masy z masła. Ciasto dzielimy na dwie równe części do jednej dodajemy nutellę, miksujemy. Keksówkę o wym. 22x12 cm smarujemy lekko masłem i wykładamy papierem do pieczenia. ½ masy jasnej wykładamy do foremki, następnie na nią wykładamy ½ masy z nutelli. Powtarzamy czynność. Na koniec za pomocą rączki od łyżki tworzymy zygzak przez środek ciasta, aż do dna foremki. Pieczemy w temp. 160C przez ok. godzinę, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto zostawiamy w foremce na 15 min i po tym czasie wyciągamy. Smacznego.