Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy w pełni, chcę Was dziś zaprosić na bardzo szybkie, łatwe i rewelacyjne w smaku ciasto na maślance z oryginalną kruszonką i truskawkami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem na pulchną masę, następnie dodajemy maślankę i wszystko chwilę miksujemy.
Następnie dodajemy olej, proszek do pieczenia, oraz mąkę i wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę bez grudek.
Ciasto przekładamy do blaszki, wyrównujemy. Na cieście układamy truskawki pokrojone w połówki. (ciasto jest gęste , truskawki pozostaną na górze po upieczeniu)
KRUSZONKA wszystkie składniki dajemy do miski i mieszamy do połączenia-powstanie nam sypka kruszonka.
Kruszonką posypujemy ciasto,
i wstawiamy je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut do suchego patyczka. Pięknie urośnie.
Ciasto studzimy i gotowe.