Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy w pełni, chcę Was dziś zaprosić na bardzo szybkie, łatwe i rewelacyjne w smaku ciasto na maślance z oryginalną kruszonką i truskawkami.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30815
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3587
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3112
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30815
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3587
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3112
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Składniki
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem na pulchną masę, następnie dodajemy maślankę i wszystko chwilę miksujemy.
Następnie dodajemy olej, proszek do pieczenia, oraz mąkę i wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę bez grudek.
Ciasto przekładamy do blaszki, wyrównujemy. Na cieście układamy truskawki pokrojone w połówki. (ciasto jest gęste , truskawki pozostaną na górze po upieczeniu)
KRUSZONKA wszystkie składniki dajemy do miski i mieszamy do połączenia-powstanie nam sypka kruszonka.
Kruszonką posypujemy ciasto,
i wstawiamy je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut do suchego patyczka. Pięknie urośnie.
Ciasto studzimy i gotowe.