Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Za oknem upał więc i nie ma się ochoty na wypieki. Takie ciacho przygotujemy w dosłownie 15 minut i mocno schłodzone ochłodzi troszkę nas w te upalne dni. Przy tym cieście nie liczymy kalorii, niestety jest mega kaloryczne, ale raz na jakiś czas myślę, że możemy pozwolić sobie na kawałek takiego ciacha.
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1701
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35040
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 166
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 84
Kresowe łężnie to kotlety ziemniaczane z farszem z kapusty kiszonej. To danie...
Odsłon: 5163
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1701
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35040
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 166
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 84
Kresowe łężnie to kotlety ziemniaczane z farszem z kapusty kiszonej. To danie...
Odsłon: 5163
Składniki
Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i wystarczy chwila aby je wykonać. Śmietanę 30 % wlewamy do misy miksera i ubijamy na gęsty krem. Następnie dodajemy cukier i ponownie miksujemy do połączenia się składników. Cukru dodajemy 3-4 łyżki w zależności od stopnia słodkości jakie lubimy. Następnie dodajemy serek mascarpone oraz śmietan fixy, całość mieszamy do połączenia się składników. Na blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papier do pieczenia, aby ciasto lepiej wyjęło się z blaszki. Następnie wykładamy wafelki gofrowe. Możemy użyć dowolnych wafelków. Następnie wykładamy połowę masy śmietankowej. Kolejno wykładamy masę krówkową. Masę najlepiej jest wyjąć wcześniej aby była miękka lub podgrzać w rondelku. Na masę krówkową wykładamy pozostałą część masy śmietankowej. Całość polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą z orzechami. Ciasto chowamy do lodówki na minimum 2 godziny. Ciasto powinno być porządnie schłodzone wtedy smakuje najlepiej