Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z kilku placków kruchych, przełożone masą budyniową. Ciasto podpatrzyłam w net. lecz zrobiłam w mojej wersji.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36573
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36573
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Składniki
ciasto-Masło z cukrem i jajkami zmiksować.Do śmietany dodać sól, sodę i ocet, wymieszać. Połączyć ze zmiksowanym masłem.Przesiać mąkę i zagnieść. Podzielić na 6 części.
Każdą rozwałkować i przenieść na blachę 30x40 z papierem do pieczenia.
Piec w 175 * ok.10-12 min. na złoty kolor.Zsuwać na deskę do ostygnięcia.
Pierwszy placek ułożyć w blaszce.
masa budyniowa-Budynie ugotować na mleku z cukrem. Przykryć ściśle folią spożywczą do ostygnięcia.
masa-Miękkie masło zmiksować z budyniem, dodawanym po łyżce.Rozdzielić miej więcej na 5 części.Jedną posmarować placek w blaszce.
Z 1/5 konfitury ułożyć kleksy.
Przykryć plackiem i dalej postępować jak wyżej do wyczerpania składników. Lecz ostatni zostawiamy czysty.
polewa-Kakao zmieszać z cukrem i wodą. Wstawić na parę i mieszać do rozpuszczenia cukru. Dodać masło i czekoladę w kostkach.Ciepłą rozsmarować na placku.