Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do niego wracać. Ciasto milionera to idealna propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Będzie wręcz idealnie pasować do popołudniowych plotek z koleżankami lub spotkania w rodzinnym gronie
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 18
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 18
Składniki
Zrób spód. Blaszkę o wymiarach ok. 20x30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przesiej do miski mąkę i wymieszaj z cukrem. Dodaj pokrojone w kostkę masło i zagnieć. Wyłóż do formy i nakłuj widelcem. Piecz w temperaturze 190 stopni przez 20 minut, aż zbrązowieje.
Otwórz puszkę masy kajmakowej i wyłóż na podpieczony spód.
Zrób masę czekoladą. Dwie tabliczki czekolady mlecznej i masło rozpuść w kąpieli wodnej. Trochę wystudź. Jeżeli polewa jest za gęsta to dodaj odrobinę masła. Wystudź w lodówce i wylej jako ostatnią warstwę. Wstaw ciasto do lodówki na kilka godzin.