Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 174
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 76
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 174
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 76
Składniki
do miski wlewamy esencje herbaty, miód, 0,5 szkl. cukru łączymy. Potem dodajemy żółtka. mąkę, sodę oczyszczoną, olej, proszek do piecz. i mieszamy wszystko razem mikserem. wylewamy na blachę i pieczemy 30 min w 180 stopniach
galaretkę rozpuszczamy w szkl. wody.
masa: 0,5 margaryny, 1 szkl cukru, 2 łyżki kakao zagotować, potem dodać 3 łyżki śmietany. gdy galaretka zacznie tężeć to wlewamy ją do masy i wszystko to łączymy.
ciasto przekroić na pół i przełożyć masą. smacznego