Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto mocno czekoladowe"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 156
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 306
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 497
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 860
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 156
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 306
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 497
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 860
Składniki
Jedną tabliczkę czekolady posiekaj i wrzuć do metalowej miseczki. Postaw ją nad garnkiem z parującą wodą i mieszaj, aż się rozpuści. Masło utrzyj z cukrem kryształem i wanilinowym. Gdy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij jajka. Do masy maślanej dodaj kwaśną śmietanę i stopioną czekoladę.
Mąkę przesiej z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypuj do ucieranej masy. Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj 1/3 ciasta. Wetknij w nie połowę ciastek. Przykryj 1/3 ciasta i powtykaj resztę ciastek. Rozsmaruj na tym pozostałe ciasto.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175° C. Piecz ok. 65 minut. Gotowe ciasto studź 10 minut w foremce. Potem wyjmij, przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw do wystudzenia.
Wierzch ciasta polej gotową polewą. Udekoruj skórką pomarańczową i ciasteczkami.
Czas przygotowania: ok. 120 minut Cena porcji: ok. 3,5 zł Kalorie: porcja 370 kcal.Źródło: Na żywo