Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zostaje nam mnóstwo białek, nie koniecznie trzeba robić bezy :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93682
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2679
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1610
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2281
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93682
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2679
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1610
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2281
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli, dodajemy cukier i dalej na sztywno. Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypujemy na pianę i delikatnie mieszamy łyżką aby piana nie opadła. Dodajemy mak a na końcu wystudzoną ale płynną margarynę oraz olejek.
Wysmarowane tłuszczem i obsypane bułką tartą brytfanki, z zawartością :) wstawiamy do nagrzanego na 160 stopni (góra - dół) piekarnika. 40 minut i po sprawie.