Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zostaje nam mnóstwo białek, nie koniecznie trzeba robić bezy :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336698
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4078
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423211
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2628
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336698
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4078
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423211
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2628
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli, dodajemy cukier i dalej na sztywno. Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypujemy na pianę i delikatnie mieszamy łyżką aby piana nie opadła. Dodajemy mak a na końcu wystudzoną ale płynną margarynę oraz olejek.
Wysmarowane tłuszczem i obsypane bułką tartą brytfanki, z zawartością :) wstawiamy do nagrzanego na 160 stopni (góra - dół) piekarnika. 40 minut i po sprawie.