Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące na zewnątrz i pulchne w środku.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2370
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1503
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3652
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1382
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2370
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1503
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3652
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1382
Składniki
W misce wlewamy płynne składniki, 1całe jajko i dwa żółtka, miksujemy do połączenia się składników, następnie dodajemy mąkę cały czas miksując i na koniec proszek do pieczenia, jeśli masa będzie zbyt płynna dosypmy mąki. Ciasto nie może być lejące. W drugiej misce na wysokich obrotach ubijamy białka, gdy będą w połowie ubite dodajemy cukier puder i ubijamy do uzyskania sztywnych białek. W tym czasie nagrzewamy gofrownicę. Ubite białka łączymy z masą i delikatnie mieszamy szpatułką. Moja gofrownica jest o mocy 2000W wiec moje gofry trzymam około 3min , w trakcie wypieku nie otwieramy gofrownicy.
Gotowe gofry wykładamy na siatkę, w ten sposób zachowają swoją kruchość.