Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące na zewnątrz i pulchne w środku.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
W misce wlewamy płynne składniki, 1całe jajko i dwa żółtka, miksujemy do połączenia się składników, następnie dodajemy mąkę cały czas miksując i na koniec proszek do pieczenia, jeśli masa będzie zbyt płynna dosypmy mąki. Ciasto nie może być lejące. W drugiej misce na wysokich obrotach ubijamy białka, gdy będą w połowie ubite dodajemy cukier puder i ubijamy do uzyskania sztywnych białek. W tym czasie nagrzewamy gofrownicę. Ubite białka łączymy z masą i delikatnie mieszamy szpatułką. Moja gofrownica jest o mocy 2000W wiec moje gofry trzymam około 3min , w trakcie wypieku nie otwieramy gofrownicy.
Gotowe gofry wykładamy na siatkę, w ten sposób zachowają swoją kruchość.