Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które nie wymaga długiego mieszania składników. Jest lekko wilgotne i owocowe.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 339
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 50
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 98
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 154
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17116
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 339
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 50
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 98
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 154
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17116
Składniki
Tortownica 20 cm. Masło roztapiamy i studzimy. Miętę rozdrabniamy z sokiem z limonki. Mąkę mieszamy z sodą i cukrem. Mieszankę miksujemy na wolnych obrotach, dodajemy jajka, jogurt, przestudzone masło i rozdrobnioną miętę. Wszystko krótko mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej margaryną. Borówki płuczemy, osuszamy, obtaczamy w wiórkach kokosowych i wykładamy na ciasto lekko dociskając. Pieczemy w 180 C koło 50 minut.