Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które nie wymaga długiego mieszania składników. Jest lekko wilgotne i owocowe.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5864
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5864
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Tortownica 20 cm. Masło roztapiamy i studzimy. Miętę rozdrabniamy z sokiem z limonki. Mąkę mieszamy z sodą i cukrem. Mieszankę miksujemy na wolnych obrotach, dodajemy jajka, jogurt, przestudzone masło i rozdrobnioną miętę. Wszystko krótko mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej margaryną. Borówki płuczemy, osuszamy, obtaczamy w wiórkach kokosowych i wykładamy na ciasto lekko dociskając. Pieczemy w 180 C koło 50 minut.