Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne ciasto na karpatkę , ciasto robi się szybko i prosto. Polecam
blaszka, garnek, łyżka, łopatka silikonowa, mikser,
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25158
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25158
Składniki
Wodę wlać do garnka i zagotować, dodać margarynę i podgrzewać na średnim ogniu do całkowitego rozpuszczenia margaryny. Następnie przesiać mąkę wymieszaną z solą oraz proszkiem do pieczenia. Energicznie mieszać do połączenia składników. Gdy ciasto jest szkliste i wszystkie składniki połączone zdjąć z ognia i wystudzić. Gdy masa całkowicie wystygnie wbijać po jednym jajku , cały czas miksując na gładkie jednolite ciasto. Blachę u mnie z piekarnika o średnicy 36/ 39 cm. natłuścić i oprószyć mąką pszenną. Ciasto rozprowadzić na całą powierzchnię blachy łyżką lub silikonową łopatką. (łyżkę można moczyć delikatnie w wodzie). Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na złoty kolor około 20 - 25 minut. Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu przekroić po długości czyli w połowie na dwie równe części. Smacznego
Przygotowanie masy ciasta.
Rozprowadzanie ciast na blasze.
Ciasto po upieczeniu.