Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, puszyste, no i bardzo smaczne. To ciasto ma same zalety. A co do owoców to oczywiście można użyć dowolne. Polecam serdecznie.
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 92
Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
Odsłon: 75
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 92
Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
Odsłon: 75
Składniki
Mąkę przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić mikserem, aż wyraźnie powiększą objętość. Dodać cukier i extrakt waniliowy. Nadal ubijać, aż się rozpuszczą. Dodać olej. Wymieszać dokładnie łopatką. Dodać kefir i znów dokładnie wymieszać. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 24x24 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 st. C 65-70 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Uwaga! Temperatura pokojowa wszystkich składników gwarantuje dobry wypiek ciasta, każdego, nie tylko tego.