Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i aksamitne ciasto z dodatkiem czekolady brzmi zachęcająco, prawda? Zaskocz nim swoich bliskich na święta. Oto Puszek - proste i wyjątkowo smaczne ciasto na Wielkanoc, które uda się zawsze i każdemu.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 69
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 69
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
W osobnym naczyniu ubij zimną śmietanę wyciągniętą z lodówki na sztywną pianę. Dodaj ją do masy z serkiem śmietankowym. Konsystencja powinna być gładka i kremowa.
Teraz dodaj rozpuszczoną mleczną czekoladę. Wymieszaj do połączenia składników.
Do masy dodaj żelatynę i delikatnie połącz.
Wyciągnij formę z ciasteczkowym spodem z lodówki. Wyłóż na niego masę, rozprowadź równomiernie łyżką lub szpatułką. Umieść formę z powrotem w lodówce, najlepiej na całą noc.
Po całkowitym stężeniu udekoruj wielkanocny puszek wiórkami z czekolady mlecznej. Twoje ciasto na Wielkanoc jest już gotowe!
Zacznij od przygotowania spodu. Masło rozpuść w małym rondelku na niewielkim ogniu i odstaw. Ciasteczka czekoladowe dokładnie pokrusz, w taki sposób, aby miały konsystencję kruszonki. Możesz to zrobić za pomocą blendera lub wałka kuchennego po poprzednim włożeniu ciastek do szczelnego opakowania.
Wymieszaj masło wraz z ciasteczkami czekoladowymi, tworząc masę. Wyłóż ją na spód tortownicy wcześniej wyłożonym papierem do pieczenia. Mocno dociśnij, aby wszystkie zakamarki były wypełnione ciasteczkowym spodem. Wstaw formę do lodówki.
Kolejnym krokiem jest przygotowanie masy. Na początku wsyp żelatynę do szklanki i zalej odrobiną letniej wody tylko do momentu zakrycia. Odstaw do napęcznienia. Rozpuść czekoladę mleczną i odstaw do wystygnięcia.
Ubij serek śmietankowy wraz z cukrem pudrem na gładką masę. Na końcu dodaj ekstrakt z wanilii i wymieszaj.