Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, szybkie wykonanie, przekładane masą budyniową oraz jabłkami.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5486
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5702
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7983
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5486
Składniki
1. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka. Podlewamy ½ szklanki wody, dodajemy 2 łyżki cukru i gotujemy 5 minut. 2. Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody i wlewamy do jabłek, 2 minuty gotujemy i odstawiamy do lekkiego stężenia.
3. Dwie szklanki mleka gotujemy a w jednej szklance mleka rozrabiamy dwa budynie i sześć łyżek cukru i wlewamy do gotującego się mleka, mieszamy aż budyń zgęstnieje, odstawiamy do wystygnięcia. 4. Margarynę miksujemy mikserem i stopniowo dodajemy wystudzony budyń.
5. Na dnie formy 24 cm x 24 cm układamy namoczone w mleku herbatniki.
6. Na ciastka wykładamy połowę masy budyniowej.
7. Ponownie układamy herbatniki namoczone w mleku.
8. Następnie wylewamy galaretki z jabłkami i przykrywamy ostatnią warstwą ciastek.
9. Na wierzch ciasta wykładamy pozostałą masę budyniową i posypujemy drobno pokruszonymi orzechami zmieszanym z startą na tarce czekoladą.
10. Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny. 11. Smacznego.