Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, szybkie wykonanie, przekładane masą budyniową oraz jabłkami.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 15
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 20
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 17
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 12
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 11
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 15
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 20
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 17
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 12
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 11
Składniki
1. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka. Podlewamy ½ szklanki wody, dodajemy 2 łyżki cukru i gotujemy 5 minut. 2. Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody i wlewamy do jabłek, 2 minuty gotujemy i odstawiamy do lekkiego stężenia.
3. Dwie szklanki mleka gotujemy a w jednej szklance mleka rozrabiamy dwa budynie i sześć łyżek cukru i wlewamy do gotującego się mleka, mieszamy aż budyń zgęstnieje, odstawiamy do wystygnięcia. 4. Margarynę miksujemy mikserem i stopniowo dodajemy wystudzony budyń.
5. Na dnie formy 24 cm x 24 cm układamy namoczone w mleku herbatniki.
6. Na ciastka wykładamy połowę masy budyniowej.
7. Ponownie układamy herbatniki namoczone w mleku.
8. Następnie wylewamy galaretki z jabłkami i przykrywamy ostatnią warstwą ciastek.
9. Na wierzch ciasta wykładamy pozostałą masę budyniową i posypujemy drobno pokruszonymi orzechami zmieszanym z startą na tarce czekoladą.
10. Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny. 11. Smacznego.