Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1453
Polecam.
Odsłon: 239
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 54
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1453
Polecam.
Odsłon: 239
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 54
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 251
Składniki
szklanka cukru , kostka margaryny , 6 żółtek , szklanka mąki i 2 łyżki proszku do pieczenia łączymy razem i dzielimy na 2 części . Rozłożyć na 2 równe foremki i posmarować powidłami.6 białek ubić z 1 szklanką cukru.Ubitą pianę z cukrem rozłożyć na 2 formy i posypać orzechami włoskimi.Krem 2 budynie waniliowe ugotować .Jak przestygnie utrzeć z 1 kostką masła . Na upieczone i wystygnięte ciasto rozłożyć krem a drugim ciastem przykryć wierzch , można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową