Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znika z talerza i smakuje wszystkim:) Możemy użyć zwykłych(glutenowych) składników i również będzie doskonałe.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 434
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5140
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3348
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 434
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5140
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3348
Składniki
Biszkopt kakaowy: Białka ubić na sztywną pianę, dodać powoli cukier a następnie żółtka. Mąkę kukurydzianą i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać do masy jajecznej i bardzo delikatnie wymieszać do połączenia. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 st. C. Wyjąć z piekarnika, by dobrze przestygł. Następnie kroimy go na dwa blaty możemy je lekko na ponczować( ja zrobiłam to kawą rozpuszczalną).
Krem orzechowy: Ugotować 2 budynie w zmniejszonej ilości mleka i ostudzić. Masło utrzeć i powoli dodawać ostudzony budyń. Gdy składniki się połącza dodawać zmielone orzechy(zostawić sobie niewielką ilość orzechów do dekoracji).
Na jeden blat wyłożyć większą część masy, przyłożyć drugim i dać resztę masy orzechowej. Całość oprószyć zmielonymi orzechami. Smacznego.