Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znika z talerza i smakuje wszystkim:) Możemy użyć zwykłych(glutenowych) składników i również będzie doskonałe.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8254
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 621
Składniki
Biszkopt kakaowy: Białka ubić na sztywną pianę, dodać powoli cukier a następnie żółtka. Mąkę kukurydzianą i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać do masy jajecznej i bardzo delikatnie wymieszać do połączenia. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 st. C. Wyjąć z piekarnika, by dobrze przestygł. Następnie kroimy go na dwa blaty możemy je lekko na ponczować( ja zrobiłam to kawą rozpuszczalną).
Krem orzechowy: Ugotować 2 budynie w zmniejszonej ilości mleka i ostudzić. Masło utrzeć i powoli dodawać ostudzony budyń. Gdy składniki się połącza dodawać zmielone orzechy(zostawić sobie niewielką ilość orzechów do dekoracji).
Na jeden blat wyłożyć większą część masy, przyłożyć drugim i dać resztę masy orzechowej. Całość oprószyć zmielonymi orzechami. Smacznego.