Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaloryczne,ale warte przygotowania :)
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 149
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 149
Składniki
Ciasto: Mąkę wymieszać z sodą,posiekaną margaryną,dodać pozostałe składniki,zagnieść ciasto.Podzielić na 2 części.Każdą z nich wyłożyć na blasze.Piec w temp 180°C przez około 20-25 min.
Krem: Mleko i cukier zagotować,w 1/2 szklanki mleka rozpuścić mąkę ziemniaczaną i zwykłą.Wlać do gotującego się mleka,cały czas mieszając doprowadzić do zagotowania .Przestudzić,zmiksować z masłem gdy już będzie prawie zimne.
Masa orzechowa: Masło rozpuścić z cukrem i miodem,dodać posiekane orzechy,zagotować. Na upieczony placek wyłożyć krem,przykryć drugim plackiem,wylać gorącą masę orzechową.