Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto piankowe z grejpfrutem"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 143
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 143
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Składniki
Grejpfruty obierz ze skóry, podziel na cząstki, usuń błony. Masło utrzyj z cukrem, dodawaj po jednym jajku. Mąkę wymieszaj z proszkiem, dodaj do ciasta. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Formę wysmaruj tłuszczem, wysyp bułką tartą i napełnij masą. Piecz 30 minut w temparaturze 180° C. Wystudź.
Śmietanę ubij na sztywno, stopniowo dodawaj tężejącą galaretkę. Wyłóż masę na ciasto, udekoruj cząstkami owoców i wstaw do lodówki na godzinę.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień