Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto piankowe z grejpfrutem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Grejpfruty obierz ze skóry, podziel na cząstki, usuń błony. Masło utrzyj z cukrem, dodawaj po jednym jajku. Mąkę wymieszaj z proszkiem, dodaj do ciasta. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Formę wysmaruj tłuszczem, wysyp bułką tartą i napełnij masą. Piecz 30 minut w temparaturze 180° C. Wystudź.
Śmietanę ubij na sztywno, stopniowo dodawaj tężejącą galaretkę. Wyłóż masę na ciasto, udekoruj cząstkami owoców i wstaw do lodówki na godzinę.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień