Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych ciast z dodatkiem truskawek.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 698
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2989
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 215
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 698
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2989
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 215
Składniki
Białka ubić z odrobiną soli na sztywną pianę. Wsypywać po łyżce cukru i ubijać aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodawać po jednym żółtku i obie, zmieszane z proszkiem mąki. Na końcu wlać gorącą wodę. Wymieszać i przelać do formy o wymiarach 36/25 cm Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec 30 minut. Po ostudzeniu-posmarować biszkopt cienką warstwą galaretki z czarnej porzeczki.
Pianka różowa: Galaretki rozmieszać dokładnie z gorącą wodą. Odstawić do lekkiego stężenia. Białka ubić z łyżką cukru i stopniowo łączyć z galaretką. Wylać na biszkopt i wstawić ciasto na 15 minut do lodówki.
Pianka jasna: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Rozmieszać i odstawić do lekkiego stężenia. Ubić 6 białek i połączyć z galaretką. Wylać na piankę różową. Ponownie wstawić ciasto do lodówki na 15 minut. Na wierzchu ułożyć przekrojone truskawki i udekorować stopioną czekoladą