Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto piaskowe z jabłkami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 113
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 64
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 113
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 64
Składniki
Zmiksuj śmietankę, cukier i jajka, dodaj olej i olejek waniliowy. Dodawaj stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, zmiksuj na gładką masę. Wylej ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 40 minut w temperaturze 180° C. Wystudź.
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, wstaw do lodówki na godzinę. Jabłka umyj, pokrój w plastry, ułóż je na wierzchu ciasta i zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na około godzinę.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień