Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto piaskowe z jabłkami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1229
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Zmiksuj śmietankę, cukier i jajka, dodaj olej i olejek waniliowy. Dodawaj stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, zmiksuj na gładką masę. Wylej ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 40 minut w temperaturze 180° C. Wystudź.
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, wstaw do lodówki na godzinę. Jabłka umyj, pokrój w plastry, ułóż je na wierzchu ciasta i zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na około godzinę.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień