Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piramida- takie przyciągające wzrok ciacho! Dobre!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 123
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4264
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11632
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5531
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13732
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 123
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4264
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11632
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5531
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13732
Składniki
Ciasto: Margarynę, cukier, żółtka ucieramy. Z białek ubijamy pianę. Do ciasta dodajmy mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny. Na końcu dodajmy pianę i mieszamy łyżką. Ciasto pieczmy w formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut.
Masa: Większą część mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym mieszamy budyń. Na gotujące mleko wlewamy budyń i gotujemy krem. Studzimy go, a następnie ucieramy z masłem. Do smaku dodajemy alkohol.
Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Wodę zagotowujemy z cukrami, gdy się zagotuje. Wsypujemy jabłka i smażymy na małym ogniu ciągle mieszając. Do usmażonych jabłek dodajemy kaszę i smażymy do czasu jak kasza się rozgotuje. Następnie galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody i dodajemy do jabłek. Masę lekko studzimy i wykładamy na placek. Na jabłka dajemy masę i układamy roladę pokrojoną w plasterki. Roladę zalewamy tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi we wrzątku.