Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdjęcie jest złej jakości ale ciasto jest naprawdę smaczne, lekkie, niezbyt słodkie
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1112
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1109
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13103
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1112
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1109
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13103
Składniki
1. z 5 łyżek cukru i 3 1/2 szkl wody ugotować syrop, wrzucić obrane o pokrojone jabłka, chwilę pogotować, wyjąć, syrop zostawić, 2. na upieczony biszkopt ułożyć jabłka, pokrojone brzoskwinie i kiwi, można też ułożyć inne owoce, 3. odlać 3 1/2 syropu, ugotować na nim 2 budynie, gorącym budyniem zalać owoce, 4. w garnku roztopić margarynę z 1 szkl cukru, dodać wiórki kokosowe, wymieszać, po wystudzeniu dodać 2 jajka, miksować ok 3 minut, wylać masę na budyń, 5. zapiekać ok 40 min, 6. kroić po wystudzeniu smacznego