Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdjęcie jest złej jakości ale ciasto jest naprawdę smaczne, lekkie, niezbyt słodkie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5312
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 865
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11741
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5312
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 865
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11741
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Składniki
1. z 5 łyżek cukru i 3 1/2 szkl wody ugotować syrop, wrzucić obrane o pokrojone jabłka, chwilę pogotować, wyjąć, syrop zostawić, 2. na upieczony biszkopt ułożyć jabłka, pokrojone brzoskwinie i kiwi, można też ułożyć inne owoce, 3. odlać 3 1/2 syropu, ugotować na nim 2 budynie, gorącym budyniem zalać owoce, 4. w garnku roztopić margarynę z 1 szkl cukru, dodać wiórki kokosowe, wymieszać, po wystudzeniu dodać 2 jajka, miksować ok 3 minut, wylać masę na budyń, 5. zapiekać ok 40 min, 6. kroić po wystudzeniu smacznego