Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdjęcie jest złej jakości ale ciasto jest naprawdę smaczne, lekkie, niezbyt słodkie
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 66
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 66
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Składniki
1. z 5 łyżek cukru i 3 1/2 szkl wody ugotować syrop, wrzucić obrane o pokrojone jabłka, chwilę pogotować, wyjąć, syrop zostawić, 2. na upieczony biszkopt ułożyć jabłka, pokrojone brzoskwinie i kiwi, można też ułożyć inne owoce, 3. odlać 3 1/2 syropu, ugotować na nim 2 budynie, gorącym budyniem zalać owoce, 4. w garnku roztopić margarynę z 1 szkl cukru, dodać wiórki kokosowe, wymieszać, po wystudzeniu dodać 2 jajka, miksować ok 3 minut, wylać masę na budyń, 5. zapiekać ok 40 min, 6. kroić po wystudzeniu smacznego